Dubai here we come

Om klokslag half 6 in de middag vertrekken we, na een dag werken, vanaf het kantoor in Zwolle naar Schiphol. We zijn nog niet vertrokken of staan na het eerste verkeerslicht al in de file. Beweging zit er niet in en op de radio horen we dat op de weg van Zwolle naar Hattem 3 rijstroken afgesloten zijn vanwege een gekantelde vrachtwagen. Na een kwartier stil staan, besluiten we dan maar via Meppel en Emmeloord naar Schiphol te rijden. Toch wel een behoorlijk stuk om, maar alles is beter dan stilstaan en niet weten of en wanneer je weer gaat rijden. Ook bij Amsterdam staan lange files, gelukkig de andere kant op. Veel speling hebben we ook niet meer. Om 20.10 uur stappen we de vertrekhal van Schiphol binnen. Het inchecken gaat snel, de paspoortcontrole ook. Om half 9 eten we nog even wat bij de MacDonalds en nog geen uur later zitten we in het vliegtuig dat iets over 22.00 uur naar Dubai vertrekt. De reis kan beginnen!

De vlucht verloopt prima. We zijn zo moe dat we, met korte tussenpozen, bijna de hele vlucht slapen. We komen de volgende ochtend om 7.30 uur dan ook redelijk uitgerust in Dubai aan. We willen de metro naar ons hotel pakken, maar horen dan dat het openbaar vervoer op vrijdag pas rijdt vanaf 13.00 uur. De vrijdag is hier als de zondag voor ons. Toch staan we er wel even van te kijken dat in zo’n wereldstad het openbaar vervoer de hele ochtend stil ligt. Dan maar een taxi, er zit niets anders op. Bij de informatiebalie spreekt een Fransoos ons aan. Hij moet dezelfde kant op en wil graag een taxi, en de kosten, delen. Graag natuurlijk!

Ons hotel: Auris Metro Central Appartments ligt op nog geen 50 meter van de metro. Erg makkelijk (wanneer deze rijdt). Bij inchecken, staat ons een verrassing te wachten: we krijgen een upgrade naar een luxe suite. De tassen mogen we ook al niet zelf dragen. Wanneer kofferboy Hassan de deur van onze kamer opent, zijn we blij verrast: een enorme tweekamer suite met zitgedeelte, een aparte slaapkamer, een keuken en…een inloopkast! Een goed begin van onze reis.

Na wat boodschappen te hebben ingeslagen, nemen we de metro naar de Dubai Mall. De Dubai Mall is een van de grootste winkelcentra ter wereld. Het metrostation lijkt er wel een vliegveld, honderden meters loopbanden en duizenden mensen die proberen hun weg naar de Mall te vinden. In het winkelcentrum kijken we onze ogen uit, er is geen nee te koop: een pretpark, winkels die je nergens anders ter wereld ziet (wij in ieder geval niet), een enorm aquarium, watervallen en duizenden winkels. Ook ongelooflijk veel vrouwen gehuld in burka’s.

We eten een broodje in het food court: een groot aantal eettentjes naast elkaar met gemeenschappelijke zitplaatsen. Daarna zoeken we een weg maar buiten. Nog niet zo makkelijk in zo’n groot winkelcentrum. Buiten aangekomen zien we gelijk de bijna 900 meter hoge Burj Khalifa, de toren die we zondag gaan bezoeken wat vast een paar mooie overzichtsfoto’s zal opleveren. Eigenlijk wilden we nog blijven om de waterfonteinshow te bewonderen die hier elke avond vanaf 19.00 uur te zien is, het schijnt een waar spektakel te zijn. Ook is van 20 tot 29 maart 2014 het “Festival of Lights” te bewonderen in Dubai. Alles schijnt extra mooi verlicht te zijn, jippie! We zijn echter zo moe, dat we besluiten wat inkopen bij de supermarkt te doen voor het avondeten en naar het hotel terug te gaan. We hebben immers nog meer avonden hier in Dubai en dus nog alle tijd. Morgen moeten we op chique: om 13.00 uur worden we verwacht in het Burj al Arab hotel voor een high tea op 200 meter hoogte.