In hogere sferen

De dag begint met een hoogtepunt: met een snelheid van 10 m/sec worden we naar de “top” van de Burj Khalifa, met 880 meter het hoogste gebouw ter wereld, gebracht. Het is een heldere dag en het uitzicht vanaf het platform is prachtig! We kijken uit over Dubai, zien de woestijn en de zee.

 

Eenmaal weer beneden lopen we voor de vierde keer tijdens ons Dubaibezoek door de 1,5 km lange metroterminal. Echt waanzin zo’n eind lopen door een slurf van een metrostation. misschien interessant om te lezen dat de metro in Dubai tussen 7.00 uur-9.00 uur en tussen 17.00 uur-20.00 uur speciale wagons heeft voor vrouwen en kinderen. Mannen zijn in deze wagons op die tijden niet toegestaan. We reizen naar Oud Dubai. Het is inmiddels half 2, tijd voor de lunch. We eten bij Ravi: een Pakistaans restaurant. We kiezen voor een Pakistaanse kip- en een vegetarische curry met rijst en naanbrood. Heerlijk! Dan lopen we door het oude gedeelte van Dubai. Een hele andere wereld dan het moderne Dubai. Hier is nog echt te zien hoe de Arabieren wonen en leven. We lopen langs het water en nemen een taxi naar de overkant voor een magere 20 cent p.p. Hier kijken we onze ogen uit bij de Goldsoukh en de Spicesoukh.

Aan het eind van de middag nemen we de metro terug naar de Dubai Mall, lopen opnieuw de 1,5 km lange slurf door naar het winkelcentrum en lopen door naar de bioscoop. We kiezen voor de 3D-film 300 rise of a nation. Om half 9 lopen we de bioscoop weer uit. Tijd om richting de fonteinen te gaan voor een van de shows die om het half uur plaats vinden. Buiten is het een drukte van belang. Het is de week van het “Festival of Lights” en heel Dubai is gehuld in licht. We kijken twee fonteinshows. Een prachtig schouwspel van water en muziek! Voor de laatste keer nemen we de 1,5km lange tunnel naar de metro. We zijn inmiddels best moe van de dag, het slenteren en de vele indrukken en zijn blij wanneer we iets voor 11 uur in het hotel aankomen. Voor morgen hebben we een tocht langs de oostkust van Dubai geboekt. Vroeg opstaan dus, om 8 uur worden we al opgehaald.