At the top over the top

Om 8 uur gaat vanochtend de wekker. De eerste nacht in Dubai hebben we heerlijk geslapen. We genieten van onze gisteren bij de supermarkt gekochte yoghurt, muesli en meloen. Na het ontbijt maken we ons klaar voor het hoogtepunt van de dag: de high tea in het enige 7-sterren hotel ter wereld, Burj Al Arab. Het hotel is alleen te bezichtigen met reservering voor een lunch, diner of high tea. Wij gaan voor een slordige 90 euro p.p. voor de high tea. Bovendien geldt er ook nog een dresscode: mannen in nette broek en shirt met kraag, vrouwen in jurk of rok. Slippers en sportschoenen zijn uit den boze. Speciaal voor de high tea hebben we nette schoenen gepakt.

Rond half een lopen we de brug over die alleen toegankelijk is voor gasten van het Burj Al Arab. We lopen gelijk een stuk statiger. Binnen zien we als eerste een enorme waterval die tussen twee roltrappen naar beneden valt. Aan weerszijden van de roltrappen zijn grote aquaria gebouwd waar je tijdens je tocht omhoog (of naar beneden) van kunt genieten. Het is een prachtig gebouw. We zijn mooi op tijd. Het was niet mogelijk bij reservering een tafel bij het raam te boeken. Het advies was vroeg te komen. De tafels werden verdeeld op volgorde van binnenkomst. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen. Voor 90 euro p.p. willen we toch echt wel graag genieten van een mooi uitzicht. Met een van de eerste liften worden we om iets voor een uur naar de 27e verdieping gebracht. Hier worden we begeleid naar onze tafel: een tafel op een van de mooiste plekjes of in ieder geval met een van de mooiste uitzichten. Jippie! Onze stoel wordt voor ons aangeschoven en een servet wordt op schoot gelegd. Ahum, wel iets veel van het goede. Maar we laten het maar over ons heen komen.

Er wordt uitgelegd waaruit de high tea, of eigenlijk de skytea, zal bestaan: 6 gangen van hartige tot zoete lekkernijen met een sorbet na. Bij deze gangen kunnen we van de kaart kiezen uit een enorme hoeveelheid koffie en thee, van warm tot koud. We starten met een glas champagne. Een tweede glas, zo laten we ons vertellen kost 30 euro per glas. We houden het bij een en proosten op een geweldige start van onze reis. Het uitzicht is geweldig, we kijken over zowel Dubai als Palmeiland, een eiland in de vorm van een palmboom, uit. We hebben nog niets gegeten, maar vinden het dan de 90 euro p.p. al waard. Gedurende de 3 uren die volgen, krijgen we de lekkerste hapjes voorgeschoteld. Aan het eind van de skytea krijgen we zelfs nog een box met bonbons mee. Iets voor 4 uur nemen we, met een grote glimlach op ons gezicht, de lift weer naar beneden. De skytea was zoals Dubai is: over the top! Wat een fantastische ervaring!

We nemen de bus naar de Medinat Soukh. Ook hier kijken we onze ogen uit. Het is een soukh als uit een Arabisch sprookje, wat een heerlijke sfeer. We hebben het gevoel terecht te zijn gekomen in de attractie 1001 nacht van de Efteling waarbij je met een boot langs allerlei sprookjesachtige, Arabische scenes vaart. We lopen door de prachtige overdekte straatjes die voorzien zijn van de mooiste uithangborden en lantaarns.

We vervolgen onze weg met de bus naar “The Walk”, een wandelpromenade langs het strand met vele eettentjes. We rijden in de spits, alles staat stil in Dubai en we doen bijna een uur over 10km. Op “The Walk” is het een gezellige drukte. We lopen langs verlichte palmen en zien een groep Arabieren in Arabische gewaden doedelzak spelen. Een vreemde gewaarwording. We lopen verder richting de haven. Het is inmiddels donker en Dubai is veranderd in een prachtige lichtstad. Een fantastisch gezicht al die enorme gebouwen in licht gehuld. We voelen ons best een beetje klein. Het is inmiddels 8 uur en we krijgen toch alweer een beetje honger. We lopen de Marina Mall in en gaan daar op zoek naar de foodcourts. We vinden ze op de 2e verdieping. We bestellen samen een Indiase maaltijd en zijn blij dat we even kunnen zitten. De voeten doen inmiddels best een beetje pijn. Een dresscode is mooi, maar dat betekent ook dat er de rest van de dag op hakken moet worden gelopen. De voeten vinden het mooi geweest. Na het eten besluiten we dan ook de metro terug te nemen naar ons hotel. Daar genieten we nu, onder het genot van een drankje, nog lekker na van deze fantastische dag. Morgen staat een bezoek aan de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, op het programma. Ook willen we dan het oude Dubai bezoeken, een filmpje pakken in een van de bioscopen hier en ’s avonds de Dubai Fonteinshow bewonderen. Maar goed, dat is morgen…