We gaan op wereldreis!

Het is nog steeds een beetje onwerkelijk, maar we gaan het echt doen: we gaan een half jaar op wereldreis. De afgelopen jaren hebben we er veel over gesproken en net zo vaak over gedroomd. We hebben zelfs één keer eerder de beslissing genomen om op wereldreis te gaan. Familie en vrienden waren al op de hoogte van onze plannen. Uiteindelijk gingen we niet, omdat het op dat moment niet te combineren viel met ons werk.

Een half jaar terug hebben we besloten er echt voor te gaan. Dit is onze droom, dit is wat we willen. Veel vrienden en collega’s hebben een gezin. Dat is wat zij altijd hebben gewild, wat hen gelukkig maakt. Reizen is ónze passie. Wij dromen van nieuwe indrukken opdoen, de wereld ontdekken, van avontuur. Wij verzamelen zoveel mogelijk mooie herinneringen. Als we 90 jaar oud zijn en we kijken terug op ons leven, willen we alles hebben gedaan wat we wilden doen. We willen er alles uithalen, genieten, onze dromen leven. En omdat het leven onvoorspelbaar is, willen we niet wachten op het “juiste” moment. Dat moment bestaat waarschijnlijk toch niet. Daarom gaan we er nu voor. 

We vinden ons leven in Nederland heerlijk. We hebben beide een goede baan, een huis, lieve familie en vrienden. Dat zouden we niet willen missen. Maar toch…zodra we weer thuis zijn en de backpacks zijn uitgepakt, praten we alweer over onze volgende reis, ons volgende avontuur. Reizen inspireert en relativeert ons. Op reis zien we dingen met andere ogen. Tegelijkertijd waarderen we op reis ook des te meer hoe goed we het thuis hebben en hoe gelukkig we mogen zijn om in een land als Nederland te wonen. 

Tijdens onze reizen kwamen we vaak mensen tegen die alles achter zich hadden gelaten om een aantal maanden tot soms wel een jaar de wereld rond trekken. We waren dan altijd een beetje jaloers en zeiden dan vol overtuiging tegen elkaar: “dat gaan wij ook doen”. Dit jaar gaan we het dus echt doen: 26 augustus vertrekken we, eind februari komen we terug. 

De komende maanden staan in het teken voor voorbereidingen. Voor de voorbereidingen hebben we een lijstje gemaakt. Hierin staat per maand wat we in de maanden voor vertrek moeten doen: visa, huis, paklijst, internationaal rijbewijs, verzekeringen… De vliegtickets hebben we inmiddels geboekt. We tellen langzaam af: nog 117 dagen totdat we vanaf Schiphol naar Beijing reizen en beginnen aan ons grootste reisavontuur tot nu toe.