Van Yala naar Tangalle

Vanochtend vroeg opgestaan, want we gaan vandaag van Yala naar Tangalle. Na het heerlijke ontbijbuffet komen we erachter dat we niet zo makkelijk bij Yala Village vandaan kunnen komen. Het hotel schijnt geen contact te hebben met tuk-tuks en het dichtstbijzijnde dorp ligt op 12 km. Helaas moeten we een te dure taxi nemen naar Tissa. In Tissa worden we bij het busstation afgezet waar we de bus naar Tangalle pakken. Gelukkig kunnen we beide zitten en gaat de rest voorspoedig. Om 12.00 uur stappen we uit de bus en lopen we het laatste stukje naar ons beachcabana-onderkomen. Het ziet er een beetje verlaten uit, maar wel erg pittoresk. De cabana’s zien er ook erg mooi uit. En dan te bedenken dat het hier een paar jaar geleden door de Tsunami een grote ravage is geweest. We nemen samen een vegetarische curry, omdat we niet zo’n honger hebben. Helaas weten we dan nog niet dat we later wel enorme honger gaan krijgen.

Na het eten kleden we ons om en gaan een strandwandeling maken. We vinden het allebei een beetje tegenvallen. De zee staat hoog en is redelijk wild en het strand is erg smal. Er liggen tevens een hoop vissersbootjes op het strand. Onze voorstelling van een parelwit strand met een azuurblauwe zee was toch iets anders. Hoe dan ook ziet het er toch mooi uit en gaan we bij onze cabana wat lezen. Annique leest zelfs haar 2de boek uit. Dirk gaat in het zwembadje nog wat afkoelen. Rond 5 uur begint het flink te regenen. Warm blijft het nog wel dus blijven op de veranda van de cabana nog wat lezen waarbij we ondertussen van het mooie uitzicht genieten. Na het douchen (koud) blijven we op bed nog wat lezen totdat de stroom uitvalt. Na een uur is de stroom nog steeds niet terug en beginnen we wel wat trek te krijgen.

Om kwart over acht gaan we in het donker richting restaurant waar het redelijk donker is tot er een luidruchtige groep Russen met kaarsjes zo’n beetje gelijktijdig met ons in het restaurant aankomt. Het blijkt dat we van tevoren aan hadden moeten geven dat we iets in het restaurant hadden willen eten. De kok is nu al naar huis. En er is nog steeds geen stroom. Rond 9 uur gaat de stroom gelukkig weer aan en bestellen we nog een kleinigheidje van de kaart. Hopelijk kan de niet kok dat goed klaar maken. Morgen gaan we naar Galle waar we de laatste twee dagen verblijven in een luxe hotel. Wel een beetje duur hotel (zoals de meeste in Galle), maar aangezien Annique overmorgen jarig is willen we de vakantie luxe afsluiten.