Emerald lake

Het reizen met een camper bevalt ons tot nu toe prima. Het is heerlijk om je huisje steeds bij je te hebben en na een lange wandeling een koude cola te kunnen pakken. Ook is het steeds weer erg leuk om te kijken op welke camping we terecht komen. De camper is erg comfortabel. Hij is hoog genoeg, heeft een ruime keuken, ruime en comfortabele zitplekken en een goed bed. Na een wat onwennige start, blijkt het rijden met een camper ook erg gemakkelijk (in Nederland zouden we voor het rijden met deze camper een vrachtwagenrijbewijs nodig hebben). Er zijn maar twee pedalen, gas en rem. Ook heeft de camper cruise control. Wat ons betreft, is het reizen met een camper dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Dan de dag van vandaag. Rond 7 uur werden we wakker. Toen we naar buiten keken, zagen we een strak blauwe lucht. Dat beloofde weer veel goeds voor vandaag. Van Radium Hot Springs reden we eerst naar Golden, een mooie tocht door de wetlands van British Colombia. En ook op de route van Radium Hot Springs naar Golden lag een cache verstopt. Deze konden we uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan. Bij een informatiebord over de wetlands werd dan ook gestopt en de cache werd snel gevonden. In Golden deden we eerst wat boodschappen voordat we via Golden onze bestemming van vandaag bereikten: Yoho National Park. Vanwege de vele sneeuw bleken niet alle bezienswaardigheden toegankelijk. Emerald Lake dat het hoogtepunt van de dag moest worden, was dat gelukkig wel. Emerald Lake dat ons volgens de reisgids de meest prachtige kleuren water beloofde, lag bedekt met een pak ijs en sneeuw. Een tocht om Emerald Lake moest volgens diezelfde reisgids meer dan de moeite waard zijn. Als een reisgids je zoiets zegt dan kun je uiteraard al niet anders meer dan die tocht gaan maken.

Evenals gisteren lag het pad dat ons om het meer moest voeren, bedekt met een enorm pak sneeuw. De wandelstokken werden dan ook weer uitschoven en de tocht werd gestart. Het zonnetje scheen ook vandaag weer volop. De jas kon dus uit en in t-shirt liepen we rond het meer. We zakten opnieuw vaak een halve meter weg in de sneeuw, maar de reisgids had zeker gelijk gehad waar het de tocht betrof: deze was inderdaad de moeite waard. Vanaf de andere kant van het meer hadden we een geweldig uitzicht. Na 2 uren kwamen we terug bij de camper waar we inderdaad dat heerlijke, koude glas cola dronken. Het was inmiddels na 4 uur, tijd dus om een camping op te zoeken. De campings in de buurt van Emerald Lake waren nog gesloten. We reden dan ook door naar Lake Louise. Hier vonden we een camping waar we onze camper midden tussen de sneeuw mochten parkeren. We hebben nog een uurtje heerlijk van de warme zon genoten en zijn toen gaan eten. Zodra de zon onder is, koelt het hier snel af. Voor vannacht wordt -4 graden verwacht. De verwarming kan dus weer aan…