Kennismaking met Vancouver

Hallo, daar zijn we weer voor een van de laatste keren. Het einde van de vakantie is in zicht. Vanochtend hebben we redelijk rustig aan gedaan en zijn we richting Vancouver gereden. Helaas is het de hele weg regenachtig en maken we dus barweinig stops onderweg. De planning is om een beetje op tijd een Camping te vinden zodat we nog even Vancouver in kunnen. We nemen natuurlijk wel deels een touristische route. In een van onze campingidsen zoeken een camping uit die qua ligging een beetje gunstig is zodat we en goed vancouver city kunnen bereiken en we niet te ver afzitten bij het verhuurbedrijf van de Camper waar we hem maandagochtend in moeten leveren. We besluiten om richting Surrey te gaan. Dit is een voorstadje van Vancouver.

Bij het eerste RV park aangekomen krijgen we meteen te horen dat er geen plek is. Na wat door vragen blijkt dat er wel een unserviced plaatsje is. (geen stroom/water/dump). We besluiten hier toch maar te boeken voor twee nachtjes want we denken dat we het wel redden met de stroom in de accu’s. Gedurende de laatste anderhalve dag, vandaag en morgen, zijn we toch niet van plan om veel bij de camper te zijn maar Vancouver onveilig te gaan maken.

Via de backgate verlaten we het RV park en lopen naar de bushalte dichtbij. De bus brengt ons naar een sky-train station op een half uur rijden. Met de sky-train naar het waterfront in Vancouver downtown is het nu nog 45 minuutjes. We zien onderweg meteen veel van de stad. Gelukkig is het opgehouden met regenen. Na het uittappen lopen we naar buiten en gaan we het centrum verkennen. We hebben niet zoveel zin om caches op te zoeken (zijn ook niet echt dichtbij waar we zijn). We gaan lekker een bakje koffie/thee drinken bij een van de vele koffieshops die Vancouver rijk is. Na de koffie lopen we voornamelijk in de grote winkelstraat Granville. Hier zijn echt tal van winkels/malls en we kijken onze ogen uit.

Tegen het eind van de middag gaan we nog lekker een biertje in een trendy loungebar nuttigen. Het biertje moet natuurlijk weggeten worden (-: met een heerlijk kipgerechtje wat we samen delen. (het duurt namelijk nog even voordat we weer in de RV zijn en om honger te voorkomen eten we dus iets kleins in de lounge bar.) Na zo’n anderhalf uur terug rijden naar het RV park komen we weer in ons lekker warme Campertje. Annique kookt een lekker maaltje (zoals ze dat steeds heeft gedaan in de vakantie) en ik schrijf deze log. Morgen ligt in de planning om de camper schoon te maken en het grootste gedeelte van de dag in Vancouver te vertoeven.