De Marsh Loop

Vandaag is de bedoeling dat we van Jasper naar Clearwater rijden over een afstand van ongeveer 350km. Een lange dag voor de boeg dus. Rond 8 uur staan we op en na het aankleden vertrekken we meteen om de tanks van de RV te legen en het verse water bij te vullen. De afvalwater tank zit namelijk helemaal vol. We rijden via de highway 16 westwaarts richting mount Robson. Na een uurtje rijden kiezen we onderweg een leuk plekje uit met uitzicht op een meertje om te ontbijten. Na het ontbijt en de afwas rijden we verder westwaarts. Bij het visitorcentre van Mount Robson laden we wat informatiefolders in van de omgeving waar we naar toe gaan. We zijn namelijk inmiddels de provincie British Colombia binnen gereden. Het tijdsverschil is 1 uur meer met Nederland (hier is het 9 uur eerder). Dit werd gewoon langs de weg aangegeven op een bord waarop stond dat je je horloge een uurtje terug mocht zetten. Naast mij klinkt er een jubelstemming omdat de dag 1 uur langer is. Bij Mount Robson lopen we een informatief trail van ongeveer 500 meter. Onderweg pakken we natuurlijk nog even een cache mee (-: We vervolgen onze weg via highway 5 zuidwaarts. Deze weg wordt ook wel de Southern Yellowhead Highway genoemd naar een blonde Fransman die hier een stadje langs de route heeft gevestigd.

Bij Jackson flats stoppen we voor een hike van 2,5 kilometer. Het is ondertussen erg heet geworden hier en de enige sneeuw die we nog zien is de sneeuw op de bergtoppen in de omgeving. De hike is erg mooi en informatief (met bordjes langs de route) en leidt ons langs en over zandduinen. Onder het hiken bespreken we de plannen voor de komende dagen en besluiten we om de RV in Valemont op een camping te zetting ipv door te rijden naar Clearwater. Na de hike maken we een stop bij het bezoekerscentrum en laten we ons informeren over de campings in de buurt en wandelmogelijkheden. We kiezen ervoor om een 6km lange wandeling rond en door een moerasgebied te doen. De trail heet de Marsh loop. Onderweg zijn er twee uitkijktorens en natuurlijk weer een cache. Het waait hier wel behoorlijk maar gelukkig is het warm genoeg om in t-shirt rond te kunnen lopen.

Na de hike rijden we nog een paar km zuidwaarts waar we op de camping Canoeriver een plekje zoeken. We hebben een super mooi uitzicht op een aantal besneeuwde bergen. En wellicht nog belangrijker we hebben draadloos internet hier! Wooohooooo. Jaja, we zijn toch wel een beetje internetjunkies (-: Even het weer checken, De weblog updaten en nog wat caches langs de komende routes downloaden naar de iphone. Morgen schijnt het iets minder mooi weer te worden en gaan we nog een poging doen om naar Clearwater te rijden. (nog zo’n 220km). Het lijkt er trouwens op dat we de komende dagen meer de beschikking over internet hebben op de campings. Dit betekent hopelijk elke dag een update. Houd de website dus in de gaten (-: