De watervallen van Clearwater

Vandaag zou in het teken van water staan. Niet alleen zouden we vandaag het watervalpark Wells Gray bezoeken, maar ook zou de regen vanaf 2 uur in de middag aan een stuk door met bakken uit de hemel komen vallen.

Vanochtend staan we rond half 8 op. We wilden vroeg vertrekken, want we hadden aardig wat kilometers voor de boeg. Om half 9 zitten we op de snelweg en vervolgen we onze route van Valemount naar Clearwater. Een weg zonder al teveel bezienswaardigheden. Des te leuker dan ook dat we na enige tijd rijden het idee krijgen op wildsafari te zijn. Eerst komen we een zwarte beer tegen, vervolgens een wolf die voor onze camper een aantal keren de weg heen en weer oversteekt. Daarna het hoogtepunt van de rit naar Clearwater: een grizzlybeer. We zetten de camper stil op de zogenaamde paved shoulder, oftewel de vluchtstrook en maken uiteraard -zoals echte toeristen dat horen te doen- een groot aantal foto’s. Tenslotte zien we nog een kolibrie wanneer we bij een picknickplek op zoek gaan naar een cache. Want ook langs deze routes zijn uiteraard weer caches te vinden.

Rond half 2 komen we aan in Clearwater. Na een bezoek te hebben gebracht aan het Informatiecentrum rijden we naar een bakkerij waar we wat gaan eten. Het is inmiddels beginnen te regenen. Na de lunch gaan we op weg naar het Wells Gray Park dat grenst aan Clearwater. We besluiten eerst tot het eind te rijden -in de hoop dat de regen dan is gestopt- en vanaf daar terug te rijden en te stoppen bij de bezienswaardigheden: een groot aantal watervallen. Na bijna 50 kilometer gereden te hebben, komen we aan het eind van het park. Het regent nog steeds. Maar goed, we hebben de paraplu’s uiteraard niet voor niets meegenomen uit Nederland. We parkeren de camper dan ook bij Helmcken Falls en lopen met de plu op richting waterval. Helmcken Falls is de op drie na hoogste waterval van Canada. Het water van de Helmcken Falls valt 141 meter naar beneden. Een geweldig gezicht. Na Helcken Falls stoppen we bij Dawson Falls. Het spectaculaire van deze waterval is niet de hoogte, maar vooral de breedte van de waterval. Dawson Falls valt 18 meter naar beneden en is 91 meter breed. De wandeling naar de waterval duurt ongeveer 10 minuten. Ondanks de regen nemen we rustig de tijd de waterval te bekijken. De laatste waterval die voor vandaag op het programma staat is de Spahats Falls. Deze waterval valt in een diepe kloof.

Na de Spahats Falls rijden we terug naar Clearwater, doen enkele boodschappen en rijden dan door naar de camping: het Dutch Lake Resort & RV Park. Het is rustig op het park en we mogen een plaatsje uitkiezen. Het uitzicht over het Dutch Lake is fantastisch. Het is -vanuit de camper gezien- een erg mooi park. Uit de camper komen we niet. Regende het eerst nog, inmiddels lijkt het of we onder een waterval zijn beland. Het houdt maar niet op. Na al dat mooie weer van de afgelopen dagen, kon een beetje regen uiteraard ook niet uitblijven. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn echter goed. Morgen nog een tussendagje met bewolking en 18 graden, daarna oplopende temperaturen van 20 graden op woensdag tot 27 graden op zaterdag met veel zon. We klagen dus niet en lezen lekker een boekje bij de verwarming.