Zon, zee & strand

Vandaag een kort verslag. Ik heb me namelijk aan mijn eigen woord gehouden en vandaag letterlijk (bijna) niets gedaan. Er zijn vandaag, gelukkig, dan ook geen gekke dingen gebeurd.

Ook vandaag heb ik weer geen wekker gezet. Toch word ik al om half 7 wakker. Ik blijf nog even liggen, maar sta dan om 7 uur toch maar op. Ik herinner me dat de manager van het resort heeft gezegd dat het tussen 6 en 8 uur ’s ochtends hoog tij is en daarmee de beste tijd om te gaan snorkelen. Om half 8 loop ik dus met duikbril en snorkel richting zee. Wanneer ik 100 meter de zee in gelopen ben, het water nog steeds niet verder reikt dan mijn knieën en ik op koraal stuit, besluit ik maar om te keren. Het mag blijkbaar niet zo zijn op Koh Phangan dat ik wat vissen ga zien. Op Koh Tao hopelijk meer geluk. Ik zit daar in een resort met een scheepswrak voor de deur en het snorkelen moet daar erg mooi zijn. Hopelijk is de zee daar iets dieper.

Om 8 uur zoek ik mijn plekje bij het zwembad weer op. Het moet vandaag toch lukken mijn boek uit te lezen. Na het ontbijt om 9 uur regel ik ij de receptie mijn bootticket en transfer voor morgen. De rest van de dag bestaat uit zonnen, lezen, zwemmen en lunchen. Ik lees inderdaad mijn boek uit. Een echte aanrader, “Het Negerboek”, voor wie van historisch getinte romans houdt. Het boek gaat over een Afrikaanse vrouw die als 12-jarige tot slaaf wordt gemaakt en uiteindelijk terecht komt in Nova Scotia. Het beschrijft haar gevecht om in leven te blijven en de slavernij te ontvluchten. Ik was erg onder de indruk van het boek. Jammer dat het uit is.

Om 4 uur steekt er een harde wind op. Het lijkt enorm te gaan regenen. Alle gasten die bij het zwembad liggen, pakken hun spullen bijelkaar en haasten zich naar het restaurant. Ik besluit terug te gaan naar mijn kamer en later nog even richting Chao Phao te lopen voor wat boodschappen. De regen blijft uit, de ind gaat weer liggen en sneller dan verwacht kan ik mijn boodschapjes doen. Het is toch net even iets goedkoper om drinken in de supermarkt te kopen, al is het drinken hier niet erg duur. Ik koop drie blikjes cola light en een lekker cornetto en loop dan weer terug naar mijn kamer.

Morgen richting Koh Tao. Ik neem de ferry van 13.00 uur en kom dan om 14.45 uur aan op Koh Tao. Mijn accommodatie ligt niet ver van de pier. Ik wilde dit keer wat dichter bij de gezelligheid zitten en heb een resort gekozen dichtbij de winkelstraat en restaurants, maar op toch net genoeg afstand om lekker rustig te kunnen genieten van het strand en het zwembad. Ik verblijf de komende drie nachten in Sensi Paradise Beach: www.sensiparadise.com
Een mooi resort met verschillende zwembaden aan het strand. Op de foto’s ziet het er goed uit.

Zo nog even wat eten en dan maar eens beginnen aan een nieuw boek. Ik heb er gelukkig nog meer dan 30 op de e-reader staan, dus keuze genoeg. Ik hoop dat met jullie in Nederland alles goed gaat. Wordt het inmiddels in Nederland al eens wat mooier weer? Want de overgang over een week van 40 graden naar 13 graden spreekt me nou niet heel bijzonder aan. Wellicht dat jullie in Nederland een zonnedans op touw kunnen zetten. Anders moet ik misschien toch nog iets langer hier blijven, al laat ik Dirk dan wel overkomen 🙂