Sihanoukville

Om 6.20 uur gaat de wekker. Uitslapen is er deze vakantie niet bij. We vertrekken vanochtend om 8 uur vanuit Phnom Penh. Een tuk-tukchauffeur brengt ons door het drukke Phnom Penh naar de minibus waarmee we naar Sihanoukville zullen reizen. De rit naar Sihanoukville is 230 km en duurt slechts 3,5 uur. Om half 1 checken we dan ook al in in het Serendipity Beach Resort. Voor slechts 28 euro per nacht zitten we in een prachtig hotel op nog geen 50 meter van het strand. De kamer is geweldig. Er staat naast een bed met veel kussens nog een bank en loungestoel. De badkamer is ook prachtig en groot met een apart bad en een aparte (stort)douche. Ook hebben we een balkon met uitzicht op het mooie zwembad. Alles is bovendien nog eens heel sfeervol met natuurlijke materialen en in natuurtinten ingericht en aangekleed. We stallen onze backpacks op de kamer en lopen gelijk richting strand. Hier is het een aaneenschakeling van barretjes en restaurantjes aan zee. We nemen plaats bij een van de restaurantjes en bestellen onze lunch voor vandaag: een cocos curry en een penang curry. Het is een gezellige drukte op het strand. We zijn blij dat we dit seizoen gekozen hebben om naar Cambodja te gaan. Het is niet te druk, maar ook niet te rustig. Bovendien hebben we geluk met het weer, het regent nauwelijks. En als het regent, is het aan het eind van de dag en duren de buien nooit langer dan drie kwartier.

Na de lunch lopen we naar het boekingskantoor van de accommodatie die we via internet voor ons verblijf op Koh Rong hebben gereserveerd: Paradise Beach Bungalow. Bij dit boekingskantoor moeten we het bedrag van onze reservering voor 4 nachten betalen. Koh Rong is een paradijselijk eiland. Er zijn geen wegen, geen ATM’s, electriciteit is er maar enkele uren per dag, water is schaars en er wonen -ondanks dat het 78 km2 groot is- maar weinig mensen. We kunnen op dit eiland dan ook niet pinnen of met Visa betalen. Vandaar dat dit geregeld is via het boekingskantoor hier in Sihanoukville. We kunnen hier ook gelijk de boottickets kopen. We informeren gelijk naar mogelijkheden voor een excursie morgen. Het plan was om het Ream National Park te bezoeken, maar de reviews van deze excursie waren zodanig negatief dat we besluiten te kiezen voor nog een snorkeltour. Ditmaal langs drie eilanden, maar wel inclusief ontbijt, een BBQ-lunch op het strand van een van de eilanden en softdrinks.

Later in de middag besluiten we een ligstoel bij het zwembad op te zoeken. We eten ’s Avonds op het gezellig, verlichte strand van Sihanoukville. Het bier kost hier slechts 50 dollarcent. We rekenen uiteindelijk 8,50 dollar (6 euro) af voor 4 biertjes en avondeten. We blijven tot half 11 op het strand zitten, genieten van ons bier, het vuurwerk (dat hier aan de lopende band wordt verkocht en afgestoken), het geruis van de zee en ons boek. Rond middernacht gaan we slapen. Morgen worden we om 8 uur opgehaald voor onze snorkeltour. Opnieuw vroeg op dus.