Sihanoukville

Vandaag verlaten we helaas paradise op Koh Rong. We staan om 8 uur op. De tassen zijn snel gepakt en rond half negen gaan we ontbijten. Voor de verandering nemen we beide de fried noodles met een fruitsalad on the side. Na het uitchecken lopen we met de rugzakken op blote voetjes richting de pier. Onderweg halen we bij ons vaste stekkie een mixed fruitshake. Mjammie. De mini-ferry is zoals verwacht redelijk afgeladen, maar gelukkig is er op het bovendek nog een plekje voor ons tweeën. Gedurende de twee uur durende overtocht lees ik mijn Karin Slaughter uit en genieten we van het uitzicht. De Zuid Chinese zee (golf van Thailand) is vandaag erg rustig, maar Annique heeft voor de zekerheid toch een reistabletje genomen. Rond twaalf uren meren we aan en stappen we op de bus richting Serendipity beach. We hebben een kamer in hetzelfde hotel geboekt waar we een paar dagen eerder hebben overnacht. Dit hotel heeft een erg goede prijs-kwaliteitverhouding en de ligging kan bijna niet beter, omdat het slechts 30 meter van het strand/de boulevard is. Aan restaurants is dan ook geen gebrek. Voordat we bij het hotel aankomen, boeken we de busreis naar het vliegveld van Phnom Penh voor morgen alvast. Helaas gaan er maar twee bussen en zijn we genoodzaakt om de vroege bus te nemen. We zijn dan wel een paar uurtjes te vroeg op het vliegveld. Het voordeel is dat we wel bij het vliegveld worden afgezet. Dus morgen geen gedoe, alleen maar gewacht(-:

Na het inchecken in het hotel zoeken we een eettentje aan het strand op waar we ons op twee ligbedden nestelen. Het heeft net een half uurtje geregend, maar nu is het droog en snikheet in de zon. We bestellen een bananashake en een curry en brengen de hele middag lekker relaxt op het strand door.

Na plus minus een uur hebben alle bedelaars (blind/zonder arm/zonder been) en alle verkopers van zonnebrillen, armbandjes, manicures, pedicures, massages, kreeft en noem verder maar op wel afgepoeierd en hebben we eindelijk rust. Om af te koelen, nemen we allebei nog even een verfrissende duik in zee. Voordat we naar ons hotel teruggaan om te douchen, scoren we bij het restaurant tegenover ons hotel koffie/thee met een heerlijke versgebakken brownie. Na twee weken zonder koffie is dit een welkome versnapering.

Voor het avondeten zoeken we een leuk plekje langs het strand op. Annique eet iets met kip en citroengras en ik eet Mongoolse beef met peper. Allebei is erg lekker en spoelt natuurlijk goed weg met een overheerlijk goedkoop biertje. Als afscheid kopen we van een klein jongetje nog wat vuurwerk wat hij tevens voor ons boven de zee afsteekt. Al met al een mooie en gezellige laatste avond in Cambodja. Morgen staat ons een lange reisdag te wachten. We worden om 8 uur bij ons hotel afgehaald om vervolgens naar het vliegveld te gaan. We vliegen dan met Air Asia naar Bangkok. Om 1:50 uur ’s nachts vertrekt vanuit Bangkok ons vliegtuig naar Amsterdam. We hopen vrijdag rond de middag dan weer thuis te zijn.