Sightseeing Kuala Lumpur

Na een hele week vroeg opstaan, vandaag even geen wekker. Toch worden we automatisch om 7 uur wakker. We draaien ons nog een keer om en staan iets voor 9 uur op. Dan lopen we van ons hotel richting de Petronas Towers, een wandeltochtje van een kwartiertje. Onderweg is van alles te zien en beleven. De verkopers van de straatstalletjes zijn al vroeg opgestaan. De geur van fried rice, saté en oosterse specerijen is niet te missen. We krijgen er trek van en besluiten eerst te gaan ontbijten. We lopen het winkelcentrum onder de Petonas Towers binnen en gaan op zoek naar een foodcourt. Het is inmiddels 11 uur, dus fried rice gaat er best in. Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de Petronas Towers. We lopen naar buiten, weg van de torens om zo een goed plekje te vinden vanwaar we de hoge torens kunnen bewonderen. De zon schijnt fel op ons gezicht. Het is alsof er een hete föhn is aangezet. We vinden een mooi plekje in de schaduw en genieten van de blik op de prachtige torens.

Na een kop koffie nemen we de metro naar Chinatown. Hier lopen we richting Petaling Street, een straat met veel souvenirs en prachtige Chinese panden en straatversiering. Dirk gaat helemaal los en koopt voor zichzelf een horloge, een “echte” Ice Watch, voor nog geen 3 euro (in Nederland te koop voor 89 euro) en een paar slippers. Bij een straatstalletje kopen we voor 25 eurocent een zakje mangoschijven en een zakje meloenschijven. Heerlijk in deze hitte. We lopen verder richting Little India. Het rood van de Chinese wijkt maakt langzaam plaats voor de vele, vrolijke kleuren van de Indiase wijk. Het is er gezellig met veel vrolijke mensen en muziek. Op straat zingt en speelt een gezin er vrolijk op los. Naast het echtpaar rockt ook hun zoontje van nog geen 2 jaar oud er vanuit zijn wandelwagen heftig op zijn gitaar op los. Een mooi gezicht. Ook vinden we een Indiase bioscoop waar Bollywoodfilms worden gedraaid. Vanuit Little India nemen we de metro terug naar het Kuala Lumpur City Center (KLCC). Een bioscoopje pakken lijkt ons ook wel wat. Geen Indiase film, die zouden we toch niet verstaan, maar een Amerikaanse. We kiezen voor de film Captain America. De film is zo goed als uitverkocht. We kunnen nog net twee plaatsen bemachtigen voor de film van 17.30 uur. De film is zeer de moeite waard.

We zoeken opnieuw een foodcourt op voor een hapje eten van samen nog geen 5 euro en lopen dan naar buiten. We gaan op een muurtje zitten dat ligt aan een lange vijver waarin een fonteinshow plaatsvindt. Op de achtergrond zijn de prachtig verlichte Petronas Towers te zien. Overal zitten mensen op trappen en muurtjes te genieten van dit geweldige uitzicht op de dansende fonteinen en de torens. Het is er een gezellige drukte. Iets over 9 uur lopen we terug naar ons hotel. Onderweg kopen we nog een ijsje. 12 uren nadat we ons hotel verlaten hebben, lopen we onze hotelkamer weer binnen. We laten de voetjes lekker op bed rusten, nemen nog een drankje en lezen nog wat. Het was opnieuw een geweldige dag!