Hop-on-hop-off Kuala Lumpur

Vanochtend lekker weer geen wekker, het begint bijna een beetje op vakantie te lijken. We staan rond 9 uur op en lopen rond half tien richting een hotel in de buurt van de Petronas Towers waar we de transfer naar Singapore kunnen boeken. Al met al kost dit ons meer tijd dan alle andere transfers die we hebben geboekt tijdens onze vakantie. Vaak werden deze door de accommodatie geregeld waar we verbleven. Hier in de grote stad gaat dat dus anders. Nadat we de tickets hebben geregeld, lopen we dichtstbijzijnde “mall” binnen om te ontbijten. De keus valt deze keer op roti met en bananenmilkshake.

Vandaag staat een hop-on-hop-off-tour op het programma langs de vele bezienswaardigheden van Kuala Lumpur. Voor 45 ringit (10 euro) mogen we zoveel op- en afstappen als we willen. De eerste stop is het vogelpark, met name bekend omdat het het grootste vogelpark ter wereld is waar vogels vrij rondvliegen. De rit naar het vogelpark leidt ons langs een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder het nationaal museum, China Town en het Nationaal Paleis. We laten deze bezienswaardigheden, waarvan we er een aantal gisteren al hebben gezien, links liggen en stappen na 1,5 uur uit bij het vogelpark. Het is een prachtig park met een groot aantal inheemse en Aziatische vogels. Iets voor 4 uur stappen we weer op de bus. We besluiten uit te stappen bij KLCC, het winkelcentrum onder de Petronas Towers. We hebben zin in een koffie en willen op onze laatste dag in Maleisië toch nog een van de bekendste, nationale desserts proberen: Cendol, een zeer verfrissend toetje gemaakt van geschaafd ijs, groene rijstnoodels met pandansmaak, bruine bonen, palmsuikersiroop en kokosmelk. We vinden een tentje waar ze dit verkopen, vragen om twee lepels en beginnen -na onze ervaring in Penang met het naar tandpasta smakende Ice Kachang- met gemengde gevoelens aan het dessert. Hoewel ook dit gerecht een vreemde combinatie is van ingrediënten smaakt de Cendol ons veel beter dan de Ice Kachang. We zouden het rustig nog eens bestellen.

Rond half 7 stappen we opnieuw op op de hop-on-hop-off bus. We rijden mee tot de Menara Tower, ook wel Kuala Lumpur Tower genoemd. De toren ligt tegenover ons hotel. Vanuit deze toren schijnt het uitzocht op Kuala Lumpur het mooiste te zijn. Rond zonsondergang stappen we op 250 meter hoogte uit de lift die naar het “viewdek” leidt. Het “viewdek” loopt rond, zodat we van het uitzicht over de hele stad kunnen genieten. We zien de zon onder gaan boven Kuala Lumpur en zien de stad veranderen in een zee van lichtjes. Een prachtig gezicht. We hebben nog niet gegeten en besluiten, ter afronding van ons Kuala Lumpur avontuur, richting Bukit Bintang te lopen. Volgens de vele folders is het een must om hier bij de vele straatstalletjes een hapje te gaan eten. Het is al na 9 uur wanneer we plaats nemen bij een van de vele straattentjes en genieten van een rijstgerecht met saté en curry. Het is een drukte van belang in Bukit Bintang. Het lijkt alsof deze stad nooit slaapt. Terwijl we het erover eens zijn dat er gewoon te weinig uren in een dag zitten, lopen we rond 10 uur toch terug naar ons hotel. Morgen gaan we op weg naar onze laatste bestemming van deze reis: Singapore!