Flaneren in Agadir

Wanneer we om half 8 een blik naar buiten werpen, zien we dat de wind volledig is gaan liggen. De zon schijnt en het is al behoorlijk warm. We ontbijten op het dakterras en verlaten dan bijna het prachtige Tafraoute. We zijn het er over eens: dit was qua natuur de mooiste plek die we deze reis hebben aangedaan. Voor we Tafraoute verlaten, gaan we nog op zoek naar de prehistorische rotstekening van een gazelle. Om de rotstekening te zien, maar ook om op zoek te gaan naar de cache die daar in de buurt is verstopt. We parkeren de auto aan de rand van de weg, lopen een klein stukje en zien dan de rotstekening. Onmiskenbaar een gazelle. De cache vinden we snel. Nummer 3! We zoeken de auto weer op en rijden richting Tiznit. De prachtige rode rotsen maken al snel plaats voor een steppeachtig landschap. Marokko blijft verrassend: je weet nooit welk landschap zich achter de volgende bocht bevindt. Van het ene op het andere moment, zonder enige waarschuwing, kan het landschap totaal veranderen. Hetzelfde geldt voor de wegen hier. Het ene moment rijd je op een brede, goed geasfalteerde autoweg. Het andere moment, slechts een heuvel later, rijd je op diezelfde autoweg, maar is dit niet langer een geasfalteerde weg maar een grindweg waar het asfalt volledig is weggeslagen of gewoonweg ontbreekt. Er wordt hard gewerkt aan de wegen. Marokko is voor meer dan 50% afhankelijk van het toerisme. Er wordt hard gewerkt de randvoorwaarden te creëren om de toeristen over te halen ook echt naar Marokko te komen.

We nemen vandaag afscheid van de bergen en rijden al snel op een “saaie” rechte weg langs een “saai” vlak
landschap, op weg naar Agadir dat gelegen is aan zee. We bereiken ons hotel, na enig zoeken, rond 14.00 uur. Het hotel is prachtig gelegen, op enkele looppassen afstand van de boulevard. Daar gaan we eerst eens lekker lunchen. Daarna is het tijd om te flaneren langs de boulevard. We lopen richting de haven van Agadir, het luxere deel van Agadir. Hier vind je de boetieks en duurdere terrassen. Uiteraard moeten we even een drankje doen op een van de terrassen. Het worden een ijsje en een koffie. Uiteindelijk samen nog steeds maar 7 euro, te doen dus.
We doen nog een rondje langs het strand en zoeken dan, net voor zonsondergang, het zwembad op. De avond brengen we, net als de middag, op de boulevard door. Het Salou van Marokko willen we Agdir niet noemen, eerder het Scheveningen van Marokko. Best gezellig voor een middag, als tussenstop op weg naar Essaouira waar we morgen naartoe rijden en twee nachten verblijven in het Tweets Hotel.