In de wolken op Langkawi

Vandaag is de 15e dag van onze rondreis door Azië. We zijn daarmee officieel over de helft. We hebben het gevoel al weken weg te zijn. Aan de andere kant is het heerlijk te weten dat we nog twee lange, en ongetwijfeld bijzondere, weken voor de boeg hebben. Leuk om zoveel reacties van jullie op onze verhalen te krijgen. Top!

Onze dag begint vandaag om 10.00 uur met een rit in de shuttledienst van het hotel naar het nabijgelegen Oriental Village, een Maleisische interpretatie van een “amusementspark”. Je vindt hier tal van winkels, restaurants en attracties. Zo kun je hier quadrijden, een rit maken op een olifant of paard, een bezoek brengen aan een 6D cinema of gewoon genieten van het mooi aangelegde park met in het midden een vijver die omringd is door een aantal prachtige, rode bruggen. Wij zijn hier voor de hoofdattractie, niet alleen van het park maar van heel Langkawi: de Langkawi Cable Car. Een cabinebaan die ons naar een hoogte van 700 meter boven zeeniveau brengt. Hier lopen we naar de twee platformen die vanaf hierboven te bereiken zijn. Het uitzicht is overweldigend mooi. Aan de ene kant de zee, aan de andere kant de jungle. Zoveel bomen, onvoorstelbaar. De bewolking en intense junglegeluiden geven het geheel een mystieke sfeer. We drinken nog een kop koffie en nemen dan de kabelbaan weer naar beneden.

Het is weliswaar bewolkt vandaag, maar de vochtige en warme lucht maken toch dat we het rustig aan doen. Na 8 dagen relaxen in Zuid-Thailand vinden we het heerlijk weer even echt actief te zijn. We besluiten naar de haven te lopen. Het is een wandeling van zo’n 2,5 km die gedeeltelijk over het strand gaat. In de haven liggen een aantal grote boten van zeker een paar ton. Langs de haven staan enkele vrolijk gekleurde gebouwen. Ook is hier een aantal restaurants te vinden. Het is inmiddels 14.00 uur, tijd voor lunch. We lopen een Libanees restaurant binnen. Maleisië is echt een mix van culturen. Je ziet dat aan de mensen, maar vindt dat ook terug op de menukaarten in restaurants: Maleisisch, Chinees, Indiaas, Thais, Indonesisch, westers, Libanees…het is hier allemaal te vinden. Het eten zal ons hier dan ook wel net snel vervelen.

We nemen een taxi terug naar ons hotel en relaxen nog wat bij het zwembad. We eten laat vandaag. Iets na half 9 bestellen we een clubsandwich en een curry. Onder het eten bespreken we het vervolg van onze reis. We besluiten na Langkawi een aantal dagen naar Penang te gaan. Penang is de “foodcapital” van Azië. Het lijkt ons leuk hier een culinaire excursie te doen en wat meer op te steken van de verschillende (eet)culturen in Maleisië. Ook vinden we het tijd voor wat cultuur en willen we in Penang een aantal Chinese clanhouses, tempels en moskeeën bezichtigen. Voordat we naar Penang vertrekken, hebben we eerst nog een hele dag op Langkawi. Voor morgen hebben we een mangrovetocht geboekt. Hopelijk dan een ontmoeting met onze voorouders.